“Wil je eer hebben van je werk, dan is het onderwijs de plek voor je. Ik voel me elke dag gewaardeerd”

De ervaring van Bart
  • Leerkracht
  • Vakspecialist bewegingsonderwijs
  • Servicemedewerker MediaMarkt

Bart van de Louw (31)

“Na afronding van mijn mbo-opleiding vond ik, mede door het slechte economische tij, geen werk als licht- en geluidstechnicus. Wegens mijn interesse in muziek en techniek kwam ik bij de MediaMarkt terecht. Daar zag ik écht het licht."

Tijdens mijn werk ontdekte ik namelijk hoe leuk het is om mensen uit te leggen hoe bijvoorbeeld een device werkt, zodat ze er zelf mee verder kunnen. Het onderwijs begon te lonken. Toen ben ik naast mijn dienstverband voltijd de pabo gaan doen. Pittig? Ach, ik had een doel voor ogen. Van mijn keuze heb ik geen minuut spijt gehad. Ik geniet elke dag van mijn werk. Door het contact met leerlingen, maar ook met collega’s en ouders is het nooit saai. Daar zorg ik zelf ook wel voor, hoor. Zo neem ik altijd mijn ukelele mee. Die zet ik aan het begin van de dag in de hoek van het klaslokaal. Soms blijft-ie daar staan, vaker pak ik ‘m erbij en gaan we als energizer even liedjes zingen. Cowboy Billy Boem is favoriet. Plezier maken, kijken waar de succesjes liggen en ze vieren; dat kenmerkt mijn aanpak.

Als invaller kom ik op meerdere scholen, en sta ik voor alle groepen. Als ik op een school terugkom, hoor ik vaak: ‘Hé, daar is meester Bart weer!’ Superleuk. Ja, in het onderwijs word je gewaardeerd. Ik heb echt eer van mijn werk.”